York 2005
På pub Vores Hotel Pubben Kings Arms Morgenmad på hotellet Byporten Bootham Bar
På pub Vores Hotel Pubben 
Kings Arms
Morgenmad 
på hotellet
Byporten 
Bootham Bar
The Shambles Besøg på udgravning Tea på Bettys Lene øver foredrag Konference-stedet
The Shambles Besøg på 
udgravning
Tea på Bettys Lene øver foredrag Konference-
stedet
Oversvømmelse Kings Arms under vand Bymuren York Minster Hjemrejse
Oversvømmelse Kings Arms
 under vand
Bymuren York Minster Hjemrejse

Fra onsdag d. 5. januar 2005 til tirsdag d. 11. januar 2005 var Sus, med fem andre piger fra Bymuseet, i York, England.

Formålet med turen var deltagelse i en arkæologisk konference afholdt af Society for Historical Archaelogy. Vi bidrog selv med med et foredrag, hvor vi alle seks fremlagde hver vores emner på engelsk. Vi var naturligvis nervøse, men foredraget gik forrygende og vi fik megen ros. Desuden fik vi knyttet en masse kontakter, der kan være nyttige i vores fremtidige arbejde.

Udover at holde og gå til foredrag, så vi en masse af York. York er en meget gammel, velbevaret by. Byen er delvist omkranset af bymuren fra 1200-tallet og mange af gaderne er middelalderlige og ligner noget taget fra en Harry Potter bog.

Dominerende i byen er den store gotiske domkirke York Minster. Vi var til gudstjeneste en søndag formiddag og det var en stor oplevelse at se, hvorledes sådan en kirke fungerer.

Vi var så heldige at møde et par engelske herrer, der bl.a. tog os med på pubber og Tea-salon.

Et par dage efter vi ankom til York gik floden Ouse over sine bredder. Det forårsagede en del oversvømmelser langs floden. Bl.a. lå den berømte pub Kings Arms under vand (sammenlign billede 3 og 12). Vi nåede heldigvis at få en "pint" der inden oversvømmelsen.

Vi havde en spændende, indholdsrig og lærerig tur til York og mon ikke seks tøser fra Danmark også har gjort indtryk på York?