Stettin
Pause i Tyskland Polsk marked Byport fra 1700tallet Sct Jakobs katedralen Stettinsk gade
Pause i Tyskland Polsk marked Byport fra 1700tallet Sct Jakobs katedralen Stettinsk gade
Polski Fiat Udsigt over floden Odra Sus Hotellet Trabant
Polski Fiat Udsigt over 
floden Odra
Sus Hotellet Trabant
Mercedes Sporvogne Storcentret Galaxy Udsigt fra Cafe 22 Hotelværelset
Mercedes Sporvogne Storcentret Galaxy Udsigt fra Cafe 22 Hotelværelset

Fra torsdag d. 14.september til søndag d. 17. september 2006 var vi på en mini-ferie til Stettin i Polen. Maja blev i mens passet i Stillinge Strand af Birthe og Torben.

Vi havde bestilt en pakkerejse og var med bus til Stettin, turen tog ca. otte timer inkl. færgeoverfarten. Vi boede på byens dyreste hotel, Hotel Radisson Sas.

Stettin er Polens 7. største by med ca. 430.000 indbyggere. Byen led hård overlast under 2. verdenskrig, hvor 80 % af byen blev bombet sønder og sammen. Resterne blev efterfølgende rippet af russerne. Stettin bærer tydelig præg af en hurtig, men trist genopbygning med mange boligblokke i beton.

Byen står overfor en stor restaurering og fornyelse, der dog allerede er påbegyndt. Dette ses bl.a. på de moderne storcentre, der byder på alt hvad hjertet begærer.

Stettin har naturligvis også de klassiske polske markeder, hvor man bl.a. stadig kan købe kassettebånd og tøj fra 80´erne!

En anden kontrast ses i bilerne. Her køres der i alt fra Polski Fiat til den dyreste Mercedes.

Vi benyttede turen til at slappe af, shoppe og gå i biografen. Vi så både "Miami Vice" og "United 93" i Multikino i Storcenteret Galaxy (105 butikker), der lå lige ved siden af hotellet.

Vi indtog flere måltider i Café 22, der lå på 22. etage og derfor havde en fantastisk udsigt over byen.

Vi havde en pragtfuld tur, selvom vi savnede Maja meget. Hun havde dog en herlig ferie hos Farmor og Bedstefar, der gerne babysitter en anden gang! Så det er ikke sidste gang vi tager på "mand-kone-tur"!